Sık Sorulan Sorular (SSS)

Hayır gerekmiyor. Kısa film yarışması için yönetmenin öğrenci olması yeterlidir. Kısa film senaryosu yarışması içinse senaristin ve yönetmenin öğrenci olması gerekmektedir.

Hayır. Öğrenciliği devam eden herkes yarışmalara katılabilir.

Hayır. Herhangi bir lisans/yüksek lisans ya da lise öğrencisi olması yeterlidir.

Luma Kısa Film Festivali sadece öğrencilere yönelik bir festivaldir. Bu sebeple ne yazıkki öğrenci değilseniz katılım sağlamanız mümkün değildir. Ancak çok yakın tarihte düzenlenecek olan bir sonraki yarışmamıza öğrencilik durumunuz oluştuğunda katılım sağlayabilirsiniz.

Evet. Ancak senaryo yazarı iki kişinin de öğrenci olması gerekmektedir. Başvuruda bulunurken senarist ismi kısmına “/” koyarak iki isim yazabilirsiniz. Öğrenci belgesi kısmına ise yazarlardan birinin belgesi eklenebilir. Ancak filmin finale kalması durumunda diğer yazarın da öğrenci belgesinin talep edileceğini unutmayın.

Son başvuru tarihleri Kısa Film Yarışması için 27 Nisan 2022 Çarşamba saat 23.59, Kısa Film Senaryo Yarışması için 6 Mayıs 2022 Cuma saat 23.59 ve Uzun Metraj Senaryo Yarışması için 13 Mayıs 2022 Cuma saat 23.59’dur.

Yarışmaya, ilk gösterimini gerçekleştirmemiş veya 1 Ocak 2021 tarihinden sonra üretilmiş filmler katılabilir. Film 1 Ocak 2021 tarihinden sonra tamamlanmışsa ilk gösterimini festivalimizden önce gerçekleştirmiş olması katılımda bir engel teşkil etmemektedir.

Evet. Bu durumda başvuru sırasında ilgili bölümlere aynı kişinin adı ve öğrenci belgesi ayrı ayrı eklenmelidir.